Living History Day 2017

Zondag 17 september 2017 wordt in Swifterkamp bij Lelystad de Living History Day georganiseerd. In één dag loop je daar door de geschiedenis vanaf de prehistorie tot de middeleeuwen. Talloze groepen vrijwilligers spelen periodes uit de wereldgeschiedenis na. Er zijn talloze activiteiten voor kinderen van klein tot groot: schilderen, brood bakken, boog schieten, etc.

Je leert er veel over de geschiedenis, waarbij de focus in 2016 lag op het dagelijks leven. Sofia vondt het geweldig om een prehistorisch mes te maken uit vuursteen en een pijlpunt van een bot. Naar verwachting evenaart 2017 de topdag uit 2016.

Toegang tot Swifterkamp en de Living History Day is gratis, maar een donatie in de fooienpot wordt gewaardeerd.

En nee, wij zitten niet in de organisatie en zijn niet betrokken bij de dag, anders dat we er als bezoeker zijn.