Leren spelen met je kind?

Ksenia was altijd aan het werk. Zelfs toen haar vliezen gebroken waren, maar de weeën uitbleven, zat ze achter haar computer. Alles voor die klant, alles voor het eigen bedrijf. Toen volgde de bevalling en daarmee kwam een ander leven: ze was moeder.

Er was vreugde en blijdschap, maar ook angst en onzekerheid. Bijvoorbeeld over spelen.

Als moeder ben je het eerste speelkameraadje voor je kind, maar hoe werkt ‘spelen’ eigenlijk? Wat kun je eruit halen voor de verbetering van de onderlinge band? Hoe kun je spelen inzetten om je kind zich goed te laten ontwikkelen? Waar heeft zo’n kind eigenlijk behoefte aan en hoe ga je daar spontaan in mee?

Ksenia wist veel van programmeren en databases, maar spelen was nieuw terrein. Ze zocht haar kennis in de hoek van improvisatietheater en volgde talloze workshops, cursussen en opleidingen.

Nu is ze enige jaren verder en geeft ze improvisatieworkshops gericht op het versterken van de band tussen ouder en kind. Dat doet ze in groepen, maar ook in kleinere setting.

De grondlegger van het algemeen Improvisatietheater in Nederland is André Besseling en hij was jaren geleden één van de eerste ervaren improvisatiedocenten die Ksenia op haar pad trof. Zondagavond 24 september treedt hij op in Zwolle met zijn solo improvisatievoorstelling ‘Het Levensboek’. Voor de pauze treedt ‘Reisgenoten’ op, een groep (met Ksenia) die op basis van inbreng vanuit het publiek langere sketches speelt die gerelateerd zijn aan ‘Levensboek’ van André Besseling. Kaarten reserveer je hier. Het theater van De Jongen Honden vind je naast het NS Station in Zwolle.