BLOG – IVN Inktzwamchallenge

We zijn gek op natuur en doen veel buiten. En de IVN scoort met al haar (nachtelijke) activiteiten en betrokken vrijwilligers hoog in ons onderwijsprogramma. Toch hadden we de Inktzwamchallenge gemist.

Dat niet alleen wij de IVN op de voet volgen bleek wel uit het grote aantal tips dat we kregen over de Inktzwamchallenge, naar aanleiding van onze blogpost en video over de Inktzwam.

We stuurden bovenstaande tekening van Sofia in. Sofia tekende eekhoorntjesbrood, een vliegenzwam, een aardappelbovist en diverse inktzwammen. Tussen de paddestoelen zit een egeltje een kleine inktzwam te tekenen, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een ratje.

Een blogpost bij de IVN toont echt prachtige tekeningen van veel inzenders. Super tof al die producties. Ook gaaf dat Sofia met haar tekening een paddenstoelen-kweekpakket heeft gewonnen, want dat wordt de komende weken vast erg leuk. Sofia besteedde overigens veel tijd aan de post van IVM en concludeerde dat de Paddenstoelenkoninging van Sandra Westgeest ook wel erg mooi is, net als alle stadia van de Inktzwam door ‘Natuurinjebroekzak’.