Festival van Talent

Voor het onderwijs van Sofia maken we van jongs af aan veel gebruik van bordspellen. Toen we de juiste niet konden vinden, maakten we ze zelf of haalden we ze uit alle hoeken van de wereld.

Vrienden vonden ze leuk en wilden ze ook hebben, dus maakten we een nieuwe versie of vertaalden we de buitenlandse handleiding naar het Nederlands. En toen kwamen er vrienden van vrienden, praktijken voor hoogbegaafden, remedial teachers en ouders met thuiszitters.

Aangespoord door de Koningsmarkt leek het Sofia leuk om met spelletjes op beurzen te gaan staan. Gewoon voor de leuk. Dat werd Olaf Ontdekt, genoemd naar haar knuffel, de zeehond Olaf. Op de beurzen verzorgt Sofia vooral de demonstraties en de spelbegeleiding. In de voorbereiding is ze druk met het inpakken van dozen, verzamelen van wisselgeld en – zoals in de film – het voorbereiden van verpakkingsmateriaal.

Op 24 maart 2018 staat Olaf Ontdekt op Festival van Talent, in Eindhoven. Dat is een super tof, ultra-relaxed en heel inspirerend evenement rond hoogbegaafdheid.