Nederland heeft de tofste musea

Dat zeg ik wel vaker, maar ik meen het ook. Ik ken geen land in de wereld waar jonge mensen in musea structureel zoveel mogen aanraken, zo dichtbij geschiedenis kunnen komen of waar zoveel interactie is. En dan vergeet ik nog bijna die medewerkers en vrijwilligers, zoals deze verteller.

We doken met een deel van onze Thuisonderwijsgroep in de Middeleeuwen en bezochten onder meer het kasteel in Coevorden in Drenthe. Voor de lezers uit de Randstad die Zwolle al ver vinden: dit geweldige stadje ligt nog 45 minuten verder, zo’n beetje op de Duitse grens. Pro-tip: je mobiele telefoon doet het daar gewoon en je kunt er geweldig eten en slapen, dus ga er een weekend naartoe of een midweek.

In het museum van Coevorden liepen we een geweldige verteller tegen het lijf. Met grandiose verhalen en veel vragen wist hij deze grote groep moeiteloos te boeien. Ze hingen aan zijn lippen. In de video slechts een paar anekdotes van hem, want voor het hele verhaal moet je echt naar het kasteel waar je ook kunt eten en slapen.