FILM – Je benen

Mindfulness leek me iets voor hipsters en zwevende types. Niets voor mij, laat staan voor mijn dochter Sofia. Ik was er in zijn geheel niet mee bezig tot ik de oproep zag van Esther Arends. Zij bedacht “Reis door het Lichaam“, een serie workshops waarin kinderen hun lichaam en geest leren ontdekken aan de hand van Mindfulness. Ik besprak het met Sofia. Het sprak haar aan en dus trokken we met de trein naar Rotterdam om bij Esther een proefles te volgen: op reis door de benen.

Het was een intensieve middag vol spel, beweging en tekenen. Soms was het even afzien, maar de super energieke Esther was altijd in de buurt om sessies aan te passen op de deelnemers. Na afloop waren de glimmende ogen van de kinderen veelzeggend: ze vonden het geweldig!

Onze ervaring en een inkijkje vingen we in een korte film: