FILM – Tijd voor de moestuin

In 2017 maakte Sofia haar eigen moestuin. Toen op basis van een natte-vinger-implementatie van de perfecte theorie over de mix van gewassen en hoe je met de grond om moet gaan. Dit jaar gaan we terug naar af via een Moestuinpakket van de IVN en noeste arbeid.

Het basisontwerp voor begin 2018: 14 gewassen. Ontwerp door Sofia zelf gemaakt op basis van de informatie die ze wist te vinden over de hoeveelheid licht die een gewas moet hebben (directe zon of half schaduw) en welke gewassen het beste bij elkaar passen.

Zaaien, verplanten en oogsten gebeurt op basis van de zaaikalender die IVN meeleverde.

Schoffelen, harken en spitten. Het is hard werken voor de Mini, maar ze geniet van ieder moment. En op blote voeten, al zijn haar klompen nooit ver weg.

Niet in het seizoen, maar ze gaat het toch proberen. Kijken wat het wordt 🙂

We maakten ook nog een een ‘unpacking’ film. Wat zit er eigenlijk in zo’n Moestuin-pakket?