Zwemles

Sofia is sinds de geboorte helemaal wild van water. Overal waar ze het kan zocht ze het op en dat doet ze nog steeds. Reden om vanaf jongs af aan te werken aan haar zwemkunsten. We hebben zelf het één en ander gedaan, maar de echte credits voor Sofia’s vroege zwemkunsten gaan naar oma. Ze nam haar eindeloos mee naar het zwembad en oefende in haar eigen bad in de tuin.

Da’s 1.20m diep, dus tegenwoordig kan Sofia daar staan (zie onderstaande foto), maar hier duikt ze nog altijd spullen op van de bodem: vissen, ringen, etc.

Tegenwoordig zit Sofia daarnaast al bijna een jaar op Superspetters. Dat is een nieuwe zwemmethode van de KNZB die niet de klassieke A, B & C diploma’s oplevert, maar wel dezelfde vaardigheden (en meer) aanleert. Ze krijgen een zwembril en kleine flippers en leren op een hele speelse manier zwemmen. Eerst de wat eenvoudigere zwemstijlen als borst- en rugcrawl en schoolslag, maar momenteel is ze bezig met vlinderslag, duiken van hoge duikplanken en afstandszwemmen.

Vroeger was dat bad van oma met zijn 1.20m heeeeeel diep voor Sofia. Maar daar liet ze zich niet door afschrikken, zoals je ziet. In de foto als bonus overigens haar zeehond Olaf, op zijn rug op het luchtbed.

Toen ze net drie was, liepen we een deel van de Apalachian Trial in de VS. Geen stroompje of beekje was veilig voor haar en nee, de temperatuur maakte echt helemaal niets uit. Ook natte schoenen of een broek boeide voor geen meter (en nog niet).

De zee vindt ze magisch. En alles dat eruit komt is een traktatie. Hier zochten we met elkaar mosselen die we later kookten en bakten om het verschil te kunnen ervaren.

Eh ja, heel soms is ook een fontein een doelwit. In dit geval in Den Bosch (als ik het goed heb). Kan ook Maastricht zijn. Maar wat kun je een toffe schatten in zo’n fontein vinden. Wat dacht je van deze steen?