Zielen in gedachten

Tijdens ‘Allerzielen’ wordt er op begraafplaats Orthen in Den Bosch door een groot aantal vrijwilligers al jaren een reeks hoogwaardige voorstellingen verzorgd en dit jaar waren we erbij. Wij gingen primair voor de monologen uit ‘Spoon River’ gebracht door de acteurs van de Meisner Acteerstudio, waarvan mama Ksenia er één op gitaar ondersteunde.

De monologen werden als een bijzondere vorm van intiem straattheater gebracht. De acteurs en actrices vertolkten hun werk letterlijk onder je neus. Zeer indrukwekkend om mee te maken.

Er zijn opnames van gemaakt en Sofia (2010) verzorgde daarvoor de audio. Dat deed ze voor het eerst en het was prachtig om mee te maken hoe ze gedurende de twee uur dat het evenement duurde van artiest naar artiest rende om haar opnames te maken. Ze hield zelf haar planning bij en zocht bij ieder optreden de ideale locatie ten opzichte van de artiest, zonder het publiek lastig te vallen. Dat viel niet altijd mee, want soms stond de mini achteraan 4 rijen toeschouwers.

Volgend jaar zijn we er weer en tot die tijd doen we het met de beelden.

Ps. Mama Ksenia gaat met haar eerste solo het podium op. Try-outs zijn op obscure tijden, omdat dit volledig in het thema van de voorstelling past. Dus mocht je bijvoorbeeld vrijdag 23 november 2018 om 22.30 uur niets te doen hebben en in Den Bosch zijn, dan wil je hier wellicht een kijkje nemen.