Een nieuw paspoort

Geïnspireerd door de reizen naar het buitenland en de visum-situatie waar we in de voorbereiding van onze reis naar Rusland tegenaan liepen, besloot de mini nieuwe paspoorten voor haar zeehonden te maken. En dat van die zeehonden behoeft wellicht enige uitleg, dus laten we daarmee beginnen.

Diverse zeehonden-families gesorteerd in de rij voor de nieuwe paspoortfoto.

Iedereen verzamelt of spaart wel iets. De één doet suikerzakjes, de ander voetbalplaatjes en de volgende bierdoppen. De mini hier verzamelt zeehonden en de liefde daarvoor zit diep. Die begon met één kleine witte zeehond die haar leven binnen kwam, direct de plek in nam van haar favoriete knuffel op dat moment en die de naam Olaf kreeg.

Het aantal zeehonden nadert de 100. Een groot aantal kreeg ze van familie en vrienden of maakte ze zelf uit hout en klei. Maar ze speurde er ook mening rommelmarkt voor af. Ze hebben allemaal een naam en een persoonlijkheid met hobbies en dingen die ze niet leuk vinden. Maar ook een familielijn met een achternaam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olaf was de afgelopen jaren overal bij, maakte alles mee en hielp Sofia de wereld te ontdekken. En rond Olaf ontstond een familie. Eerst werden de belangrijke plekken rond Olaf ingevuld: hij kreeg een moeder, vader, oma, Nina en een leipekees (lang verhaal). En daarna kwamen vrienden en vriendinnen, neven en nichten en allerhande andere relaties. Sofia kookte voor Olaf en maakte kleding voor hem. Hij kreeg zakgeld en een eigen huis met een eigen bedrijfje (een vliegschool, maar dat verhaal doen we een andere keer).

En nu krijgen ze dus paspoorten. Sofia bouwde een hoekje waar pasfoto’s gemaakt kunnen worden en is in Spreadsheets en digitale adresboeken gedoken om uit te zoeken hoe je dit het beste kunt registreren. Op dit moment denkt ze na over afkomst en cultuur.

De komende weken is ze zeker nog druk met dit project en we zijn ontzettend benieuwd wat ze allemaal gaat ontdekken.