IJsbeeldenfestival in Zwolle

Jaarlijks wordt in Zwolle het IJsbeeldenfestival georganiseerd. Dat is een prachtige tentoonstelling waar ca. 50 kunstenaars uit blokken ijs en sneeuw de mooiste beelden en kleine verhalen maken. Vorig jaar was het thema ‘wereldberoemde verhalen’ en kwamen veel van Sofia’s favoriete boeken voorbij, zoals bijvoorbeeld De Hobbit, 20.000 mijlen onder zee, 1001 nacht, Kapitein haak, Alice in Wonderland en Robin Hood. Dat zag er zo uit:

De editie 2019-2020 begint op 14 december en duurt tot 1 maart 2020. Het thema van dit jaar is ‘R-IJS door de Tijd’, dus we verwachten de oerknal, dino’s en mammoeten, jagers & verzamelaars, Romeinen, middeleeuwen, ontdekkingsreizigers, renaissance, grote schilders, de wereldoorlogen, de ruimte en natuurlijk de toekomst. Het wordt hoe dan ook prachtig.

Nieuw dit jaar is dat museumkaarthouders een stevige korting krijgen op het toegangskaartje.

Het ijsbeeldenfestival is onderdeel van Winters Zwolle, een omvangrijk winterprogramma met verhalen, spooktochten, muziek, circus, het huis van de kerstman en prachtige lichtbeelden. En heeeeeeeel misschien is er ook weer een schaatsbaan.

En nee, deze post en de film zijn niet gesponsord. Winters Zwolle en het IJsbeeldenfestival zijn gewoon een verrijking voor de stad waar we wonen en verdienen daarom veel liefde.