Tijdens Corona goed voorbereid naar een museum

Bijna 6 uur lezen, puzzelen, rekenen, schrijven, rennen en klimmen. We hadden een epische dag in het Nationaal Militair Museum op voormalig vliegbasis Soesterberg. Het museum is in deze tijd van verplicht in en om het huis blijven de aangewezen plek om gecontroleerd elders educatief te kunnen ontspannen.

Een mondkapje is verplicht en op iedere hoek van de gang vind je een pompje met ontsmettingsmiddel. Musea hebben u als betalende bezoeker keihard nodig en doen echt dubbel hun best om binnen de strenge lockdown hele gave educatieve programma’s te bieden. Ga dus naar het museum, maar bereidt uzelf en uw kroost goed voor.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen voor een gave dag.

Kaartjes
Die koop je vooraf via de website van het museum. Ook als je een Museumkaart hebt, die je via de website je bezoek te registreren. Musea moeten namelijk grip hebben op de hoeveel mensen die ze toegang geven en daarnaast willen musea geen lange rijen wachtende kinderen.

Mondkapjes
Niet verplicht voor kinderen onder de 12, maar wel aangeraden. Neem ze mee, want het maakt mensen om je heen veel gelukkiger en dat levert ook jou minder stress en gedoe op.

Handen schoonmaken
Nederlandse musea zijn wereldberoemd om hun interactie en hands on leermomenten voor kinderen. Tijdens de lockdown-light is niet alle beschikbaar, maar veel wel. Museum-medewerkers maken doorlopend alles schoon, maar je kunt zelf helpen door in het museum regelmatig je handen te ontsmetten of in de WC’s te wassen.

Anderhalve meter
Zorg ervoor dat je anderhalve meter afstand houdt. In zalen en buiten is dat vaak niet zo’n probleem, maar in gangen vraagt dat erom dat je iets meer vooruitkijkt. Doe dat. Leer ook je kinderen het belang van die anderhalve meter.

Eten
In alle musea is de horeca dicht en zijn er weinig zit-gelegenheden. Wel staan er hier en daar foodtrucks, maar niet overal. Neem dus je eigen lunchpakket mee en reken erop dat je staand je lunch opeet of desnoods ergens op een stoepje of trap gaat zitten. Pas daar je lunch op aan.

Goeie bui verplicht
Musea en hun medewerkers worden ook overvallen door corona en de ‘gedoe’ om daarmee om te gaan. De procedures kost ze bakken tijd en veranderen regelmatig, dus heel geautomatiseerd gaat het allemaal niet. Toch doen ze hun best om u veilig het museum in te krijgen en dat ook op een gezellige manier te doen. Het helpt als u meewerkt en gezellig blijft.

Samen fixen we dat.