Fototentoonstelling Ogen die Spreken voor onderwijs

In het prachtige Park Eekhout in Zwolle is tot 19 november 2021 een fototentoontstelling te bezoeken. Deze vertelt het verhaal  van vier generaties Nederlanders en Nederlands-Indië. Iedere portretfoto heeft een persoonlijk motto of citaat en via een QR code op de foto kun je op iedere telefoon, computer of tablet de ervaringen lezen. De fototentoonstelling Ogen die Spreken is gratis te bezoeken.

In de fototentoonstelling maak je kennis met Nederlanders die hier geboren zijn, maar daar moesten vechten. Of met hun familie, want lang niet iedereen kwam terug. Hoe ga je daar de rest van je leven mee om?

Je staat oog in oog met mensen die daar geboren zijn en naar Nederland moesten vluchten. Ze mochten één koffer en één kind meenemen en moesten de rest achterlaten. Wat doet dat met een mens?

Je ontmoet mensen die zoveel vragen hebben, dat ze die lang niet durfden te stellen. Er was schaamte en woede. Toen ze eindelijk de moed hadden verzameld, bleek iedereen die antwoord had te zijn overleden.

De fototentoontstelling Ogen die Spreken is gratis toegankelijk en op de website vind je een lesbrief en twee speurtochten. Allemaal gratis te downloaden.

Ogen die Spreken is een wandeling om nooit meer te vergeten.