Haar tweede Nederlands Kampioenschap

Het tweede Nederlands Kampioenschap Eenwieleren fietste de Mini voor het eerst bij de ‘grote meiden’. Ze is 11 dus doet mee in de categorie: 11-18 jaar. De doelstellingen vooraf waren ogenschijnlijk eenvoudig: plezier maken, betere tijden rijden dan vorig jaar en niet vallen.

Toen ik doorvroeg zat er nog een laag onder: ze wilde een goede tijd neerzetten op de 5 Kilometer en op de 10 kilometer zou een top 10 positie heel fijn. Die laatste afstand vindt ze het leukst en een top-5 positie zou ze zelf een super-prestatie vinden.

Ze had voor beide afstanden een plan gemaakt.

Op de 10 km zou ze een strak eigen ritme fietsen, met een soort eindsprint als daar energie voor was. Het was een fascinerend beeld om dat kleine mens op dat grote wiel te zien tussen al die grote mensen.

De 5 kilometer benaderde ze anders. Dat is de afsluitende afstand met heel veel deelnemers. Een valpartij zit in een klein hoekje, dus niet te snel van start. Bovendien wilde ze op die afstand primair lol maken in de groepjes renners waar ze in terecht zou komen. En als de energie er was en de benen nog wilden zou ze in de tweede helft van groep naar groep hoppen op het moment dat het veld wat uit elkaar begon te vallen.

Ze werd uiteindelijk (oa) tweede (zilver!) op de 5 kilometer en 5e op de tien kilometer.

We vatten het weekend samen in twee films. Die vind je op ons YouTube-kanaal: