One The Musical – Shock and awe

Tot 26 juni kun je in Aalsmeer de gezinsshow ‘ONE The Musical’ bezoeken. En ik adviseer je dat te doen. Niet vanwege de 50% korting die ze voor hun laatste shows hanteren, maar vanwege de ervaring en het plezier. De muziek is bij vlagen echt grandioos, het decor en de verlichting zijn overweldigend. En dat geldt ook voor hoofdrol-speler Nienke Latten. ONE is een spektakel-musical in zijn pure soort, één die bijna 3 uur duurt, maar totaal niet verveelt.

Onderstaand een paar foto’s om wat indrukken te delen. Ga er vooral naartoe, want je moet het voelen en dat kan alleen in het theater.

Zonder de rest van de cast tekort te willen doen, maar Nienke Latten is als Mira grandioos. Ze is wie ze speelt, meent wat ze zegt en dat reflecteert in de zangpartijen. Een genot om naar te kijken en naar te luisteren.

Spektakel tot de max in de scene waar feest wordt gevierd. Acrobatiek en luchtwerk worden ondersteund met machtige muziek en een imposante lichtshow. Acteurs springen van een meter of 4-6 omlaag en vervolgen hun weg met barani’s richting de nauwe straten of de haven.

ONE the musical wordt gespeeld in een LED-box theater. Een groot deel van de vloer en de achterwand zijn led-schermen. Die zijn deelbaar en beweegbaar en daar kan iedere illusie mee worden gemaakt. Ook in de zaal vind je grote schermen die volledig meedoen in de voorstelling. Het ene moment zijn het steigers rond een piramide, het ander moment een tempel en dan weer een dorp met straten of een haven. Een aantal bruggen en verhogingen completeren het decor.

De cast klimt tegen de schermen, gebruikt ze als glijbaan of startpunt voor acrobatiek. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de bruggen en verhogingen.

De acteurs zijn overal: voor je, boven je en achter je. Zoals dat hoort bij een spektakelmusical kom je ogen en oren tekort om alles mee te maken. Ga er naartoe, je moet het voelen. Tip: rijen 8-12 zijn de beste plekken.

Die van 11 en ik bezochten ONE The Musical op 19 juni. Bram Ven speelde de sluwe en naïeve Paneb, die op een gegeven echt doordraait en helemaal los gaat. Heerlijk om naar te kijken.

Ik schreef het eerder, maar het decor, de verlichting en effecten zijn waanzinnig. Zo sta je voor een piramide ……

En zo zit je eronder ….

… of in een kwaadaardig Paleis.

ONE The Musical is een gave gezinsshow. Het verhaal is eenvoudig en voor een volwassene na 10 minuten te voorspellen. Ook als je helemaal opgaat in de dans, muziek, licht en show, ontgaat die verhaallijn je niet. De jeugd kijkt zijn ogen uit. Na afloop is er een meet and greet met acteurs en kun je met ze op de foto.