Cirqulinair in Groningen

Tot en met maart 2023 kun je in De Loods in Groningen in klein gezelschap (ca. 50 man, gok ik) genieten van het varieté-diner Chateau Migraine. En doe dat, want het is geweldig. De voorstelling van 25 februari is ook geschikt voor doven en slechthorenden en die van 11 maart voor blinden en mensen met een visuele beperking. Het diner begint rond 18.30 en eindigt rond 21.30 uur. Cirqulinair is grappig en spectaculair, de driegangen-menu’s zijn goed en de wijnkaart is verrassend.

In het midden van de tot klassiek varieté-theater omgebouwde Loods staan twee tafels die als podium/platform dienen voor uiteenlopende acts. Direct aansluitend serveren de artiesten zelf met ondersteuning van geweldige serveersters de maaltijd en dat loopt werkelijk als een trein.

De acts worden op de vierkante meter gespeeld. Dat moet ook wel, want veel ruimte is er tussen de tafels niet. Desondanks is het bij vlagen spectaculair wat er wordt getoond. Super elegant luchtwerk wordt gecombineerd met vliegende flessen en (echte) borden. De rola-bola act doet de mond van mijn jonge circuskenner openvallen. Er is een slap koord waarop zelfs een eenwieler verschijnt. En er is vuur, heel veel humor en een subtiele boodschap. De karakters zijn geweldig en blijven van de binnenkomst tot het eind overeind. Na afloop kun je uitgebreid napraten met de hele ploeg of gewoon naborrelen.

Cirqulinair is een voorstelling die je in België of Duitsland verwacht. Onnederlands goed. Had ik je al gezegd dat je er naartoe moet? Tot en met 12 maart in Groningen. Ga dat beleven!

Update 2024, dit jaar is het weer in Groningen. Vanaf 8 februari tot en met 3 maart. Reserveren doe je hier.