Rust zacht

Oma Alevtina werd net geen 100. Ze overleed in haar huis in haar zo geliefde stad Sint-Petersburg. Gezien de spanning tussen Nederland en Rusland bezoeken we advies van diverse deskundigen de begrafenis niet. Hier leggen we daar iets meer over uit.

Alevtina leefde haar hele leven in en rond Sint-Petersburg. In winter woonde in haar appartement in het hart van de stad en in de zomer huisde ze in haar zomerverblijf aan de rand van de stad. Eén keer reisde ze naar het buitenland, dat was in 2005 voor onze trouwerij.

Oma was altijd optimistisch. Ze genoot van de kleine dingen, zoals paddestoelen en blauwe bessen die ze graag plukte en zelf verwerkte. Ze las graag, ook kranten en vrije media. Oma was bij de tijd tot haar hart ermee ophield.

Als de temperatuur het toeliet, dan was ze met een boek of krant op de veranda van haar buitenhuis te vinden. In de zon zat ze dan op haar gemak te lezen. Daar rond dat huis leerde ze het jongste lid van de familie de geheimen van de paddenstoelen, de liefde voor blauwe bessen en het geheim van de appelboom.