Nacht van de Nacht in Nooterhof in Zwolle

De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. In Zwolle is de Milieuraad met de Nooterhof deelname en het programma was ondanks beperkingen ivm. het weer (bewolking) rijk en uitgebreid. Het programma combineert activiteiten in de donkere buitenlucht met een binnenprogramma en biedt dus voor elk wat wils.

De natuur in de nacht: speuren naar dieren.

Buiten kon je genieten van ‘Verborgen Verhalen’ van Theatercollectief DISK waarin je kennismaakte met nachtdieren. Aanwezig was ook ‘Danslab Zwolle’ die hun voorstelling ‘Nachtvolk’ speelden. Verder waren er een ‘break-in’ room in het donker en een ‘Nachtsafari door de Nooterhof’.

Uilenballen uitpluizen, altijd favoriet

Het binnenprogramma combineerde kennis- en knutselactiviteiten. Met de SNNO kon je vleermuizen maken en zo over die dieren leren. Het WNF vertoonde een film over lichtvervuiling en je kon je eigen lichtvoetafdruk bepalen. Verder was er een uitgebreide presentatie over het heelal en helemaal bovenin het gebouw kon je uilenballen uitpluizen.