Break-in escaperoom – Berylliumkristal tijdbom

Bas Kemps bouwde jaren aan deze grandiose break-in escaperoom met de titel ‘Berylliumkristal Tijdbom’. Aan de hand van een aantal puzzels moest je binnen 30 minuten zien te voorkomen dat de bom zou ontploffen. Een team van 6 kinderen – die elkaar vooraf niet kenden – ging ermee aan de slag. Ouders bewaakten de tijd en wezen op de hints die de machine zelf produceerde.

 

Met onbekende mensen puzzels oplossen om samen te voorkomen dat een bom ontploft.

De uitvoering van de mobiele escaperoom is grandioos, de kwaliteit en uitvoering van de puzzels subliem. Ze zijn best complex, maar goed te doen. Ze combineren ruimtelijk inzicht, met wat rekenen, kennis van taal en basiskennis van sterrenbeelden. Samenwerking en communicatie is noodzakelijk om de opdracht tot een goed einde te brengen. Bas Kemps begeleidt de groep naar de oplossing, zonder ze voor de voeten te lopen of cruciale informatie weg te geven.

Race tegen de klok, dus samenwerken en communicatie zijn essentieel

De Berylliumkristal Tijdbom is een race tegen de klok. De groep heeft een half uur om de puzzels op te lossen en dat ging gisteren net goed. De groep had op het laatst 17 seconden over.

En de mini? Die vond het geweldig om te doen: “Zulke gave opdrachten! Zo spannend ook om met wildvreemden zo’n samenwerking op te zetten, waarmee je dan in het donker die puzzels op moet zetten.”

Meer over de Nacht van de Nacht 2021: