Een nachtsafari door de Nooterhof in Zwolle

Tijdens de Nacht van de Nacht in de Nooterhof in Zwolle verzorgde pedagoog Frank voor ‘t Hekke een Nachtelijke Safari. Deelnemers krijgen een zwak lampje, een bekertje voor de vondsten en krijgen tips waar ze wat kunnen vinden. Daarna ze worden ze zelfstandig op pad gestuurd om in de nacht de natuur te verkennen.

Een safari in het donker: sfeervol en spannend.

De mini vond een aantal insecten, zoals een pissebed en een inheemse slak. Daarmee ging ze terug naar de caravan met allerhande boeken en kaarten waarin ze kon uitzoeken wat ze precies gevonden had.

Een nachtelijke speurtocht naar leven dat je dan kunt determineren met Frank voor ‘t Hekke.

In het donker ging ze eerst bij dood hout eerst op zoek naar insecten. Daar vond ze een pissebed en even later een slak. Na het determineren gaven de slak en de pissebed samen een acrobatische show en daarna zijn ze weer uitgezet in de natuur. De mini: “Hartstikke leuk, want het speuren in het donker en daarna uitzoeken wat het is geeft alles toch een andere draai.”