Samen leven, samen leren

Normaal gesproken vind je op deze webstek leuke sprankelijke foto’s van de activiteiten van onze thuisonderwijsgroep, maar de maatregelen tegen de verspreiding van Corona raken onze groep ook hard. De bijeenkomsten zijn verworden door videobellen, gezamenlijke afstandsprojecten en groepsminecraft.

Vanochtend troffen we elkaar daarom helaas niet in een leuke fijne frisse groene omgeving, tof museum, bijzondere bibliotheek of stoer bedrijf, maar online afgehokt in Zoom. We zongen voor TO-vader Jürgen die wederom 29 werd en de groep besprak ivm. de paas-commercie de chocolade: Waar komt het vandaan? Waar maak je het van? Wat is het verschil tussen wit en donkere chocolade? Hoe gaat dat nu, hoe ging dat vroeger? Waarom is Amsterdam de cacao-hoofdstad van de wereld? Wie vond de chocoladereep eigenlijk uit?

En meer van dat soort weetjes die een gezonde levensstijl niet per definitie stimuleren. Maar heh, dat mag wel een keer.

We bespraken natuurlijk ook het wederzijds gemis. Zo speel je vaak met elkaar en zo ben je verbannen tot een ongezellige webcam. Het is even niet anders, maar ook dat is op dit moment thuisonderwijs.

Meer als dit: